Jeritza Toney

Geboren op 13 september 1965 te Den Haag. Als kind van gescheiden ouders, groeide ik op samen met mijn oudere broer en zus en jongere broertje. Mijn moeder is in 2001 overleden. Ik ben inmiddels zelf een gescheiden moeder met een zoon en dochter én oma.

Op mijn 13e ben ik begonnen met gitaarspelen. Op mijn 16e zijn wij met het gezin verhuisd naar Suriname. Daar speelde ik op hoog niveau waterpolo, volleybal, basketbal en softbal. Ook speelde ik daar in een band.

Sport en muziek zijn de rode draad in mijn leven. Tevens leerde ik hier de vader van mijn kinderen kennen. Door de coup in Suriname zijn mijn jongere broer en ik weer terug naar Nederland gekomen om te studeren.
In 1995 heb ik mijn opleiding fysiotherapie afgerond. Ik heb een jaar in Amerika gewerkt als fysiotherapeut en 11,5 jaar bij een re-integratie bedrijf in Nederland (?) totdat deze failliet werd verklaard. Vanaf dat moment heb ik mij volledig gestort op mijn ‘uit-de-hand-gelopen’ hobby’s; zingen, muziek maken, theater optredens met familie, presenteren en workshops geven in o.a. empowerment/houding/beweging/zang/theater.


In 2001 ben ik begonnen met kindergroepen, “The Jeritza Kids”. Dit is een groep kinderen waarmee ik zing, dans en theater maak. In totaal 60 kinderen en inmiddels een wachtlijst van 50 kinderen. In dat zelfde jaar werd ook mijn eerste eigen stand up comedy/cabaret show een feit, ter nagedachtenis aan mijn moeder. Inmiddels heb ik zes eigen shows op mijn naam staan. Ook was ik onderdeel van twee shows van Jörgen Raymann en hebben wij samen een kindermusical in Suriname gemaakt.

Nu sta ik bekend als Musical Storyteller en ben ik directeur van de stichting Talenthome.

© 2022 All Rights Reserved Our Life Project